ian-dooley-407846-unsplash4.jpg

Tervetuloa Vapaaehtoisesti Lapsettomat ry:n verkkosivuille!

Vapaaehtoisesti Lapsettomat ry kokoaa yhteen aikuisia ihmisiä, joille yksi asia elämässä on selvää: lapsettomuus vapaasta tahdosta. Vapaaehtoisesti lapseton ei tarkoita lapsivihaa tai -kielteisyyttä. Vapaaehtoisesti lapseton, eli vela, haluaa elää elämänsä ilman omia lapsia ja näin ollen hänen elämäänsä sisältöä ja merkityksellisyyttä tuovat muut asiat. Yhdistys tukee ja edistää vapaaehtoisesti lapsettomien oikeuksia, tasa-arvoa ja asemaa, ja tarjoaa vertaistukea.

Keitä olemme?

Liity jäseneksi

Ota yhteyttä 

Seuraa meitä somessa!

facebook-icon_32x32.png  twitter-icon_32x32.png  instagram-icon_32x32.png


Ajankohtaista

1.2.2019
Sivuiltamme löytyy nyt entistä enemmän vertaistukitarinoita. Uutena osiona Aborttikokemukset, johon olemme keränneet positiivisia aborttikokemuksia, tasapainottamaan yleistä, varsin negatiivissävyistä aborttikeskustelua.

 

24.1.2019
Tervetuloa seuraamaan yhdistystä nyt myös Twitterissä ja Instagramissa! Vapaaehtoisesti Lapsettomat ry:lle on luotu uusi Twitter-tili sekä Instagram-tili

 

15.1.2019
Uusi vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin! Uuden vuoden kunniaksi yhdistys päätti muokata logoaan ja visuaalista ilmettään. Yhdistyksen uuden logon symboliksi valikoitui sudenkorento, joka edustaa mm. vapautta, elämäniloa, keveyttä ja huolettomuutta. Logosta on olemassa muutamia erilaisia versioita eri käyttötarkoituksiin.

 

 

 

11.12.2018
Yhdistyksemme sai opetus- ja kulttuuriministeriöstä kutsun osallistua tekeillä olevaan valtakunnalliseen Lapsistrategia2040 -projektiin. Ensimmäinen ajatus meillä oli, että mitä annettavaa vapaaehtoisesti lapsettomilla muka tähän voisi olla. Mutta kun projektista hieman tarkemmin kyselimme, se alkoikin vaikuttaa mitä parhaimmalta mahdollisuudelta.

Strategiaa ei olla tekemässä virkamiesvoittoisesti suljetuissa kabineteissa, vaan aitojen kohtaamisten ja dialogien kautta. Siitä pyritään saamaan mahdollisimman inklusiivinen, ja siksi mukaan haluttiin myös niiden ääni, keiden arkielämään ne lapset eivät kuulu.

Yksi iso ongelma täällä Suomessa on erilaisten väestöryhmien eriytyneisyys. On toki täysin luonnollista, että samanmieliset hakeutuvat yhteen, mutta siinä piilee myös riskejä kaikenlaiselle syrjinnälle, vihapuheelle jne. Kun ei tiedetä mitään toisista, eletään (väärien) mielikuvien vallassa. Ja vain puhumallahan sitä tietoa voidaan tarjota.

Meillä oli projektin valmistelijan Marianne Heikkilän kanssa aivan ihana 2,5 tuntinen keskustelu. Hän oli aidosti kiinnostunut ja hyvällä tapaa utelias. Kerroimme millaista on olla vapaaehtoisesti lapseton Suomessa, sosiaalisen stigman ja yksilön itsemääräämisoikeutta rajusti loukkaavan sterilointilain ympäröidessä valintaamme. Epäkohtien rinnalla visioimme tulevaisuutta. Tämä yhdistyshän ei ole missään nimessä lapsia tai lapsiperheitä vastaan, vaan toivomme kaikella tapaa parempaa ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa – ja näissä talkoissa haluamme olla mukana!

 

10.12.2018
Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 7.12. Päätimme, että jatkossa tarjoamme alennetun jäsenmaksun työttömille, opiskelijoille sekä eläkeläisille. Jäsenhinnat ovat siis jatkossa seuraavat:
Perusjäsenyys: 20€/vuosi (puolisojäsen 10€)
Työttömät, opiskelijat sekä eläkeläiset: 10€/vuosi

Yhdistyksen uuden hallituksen kokoonpano:

Soile Rajamäki (puheenjohtaja)
Jenni Nurmi (hallituksen sihteeri)
Jade Aulos (hallituksen jäsen)
Laura Kakkonen (hallituksen jäsen)

 

24.5.2018
25. toukokuuta astuu voimaan EU:n säätämä GDPR (General Data Protection Regulation). Yhdistyksen jäsenten liittymisvaiheessa ilmoittamia tietoja käsitellään tämän säädöksen mukaisesti. Emme luovuta tietoja kolmansille osapuolille ja niitä käytetään vain yhdistystoiminnalle tarpeellisissa yhteyksissä (kuten yhdistyksen jäsenrekisterin ylläpito, sekä tiedottaminen). Mikäli sinulla on kysyttävää ilmoittamisi tietoihin liittyen tai tahdot tehdä niihin muutoksia, voit ottaa yhteyttä meihin sähköpostitse osoitteella vapaaehtoisestilapsettomatry@gmail.com.29.3.2018
Vapaaehtoisesti Lapsettomat Ry:n sivut ovat jälleen toiminnassa! Päivitämme sivuja jatkossa palvelemaan yhä paremmin yhdistyksen tarpeita. Otamme mielellämme palautetta vastaan! Jäseneksi voit liittyä joko sivujemme jäsenlomakkeella tai Facebookista löytyvien ohjeiden mukaan.